Šibenik
Image caption

Šibenik

Kanal sv. Ante

Katedrala sv.Jakova

Šibenske tvrđave

 

Šetnica kroz kanal sv. Ante

otvorena je prije dvije godine. Postala je novo omiljeno okupljalište Šibenčana. Panoramski pogled na cijeli grad Šibenik pruža se velikim dijelom staze i s nekoliko vidikovaca.

 

Aquapark Solaris

Brojni tobogani, mlaznice, prskalice i vodopadi samo su dio ove zabavne avanture. Raznoliki sadržaji i atrakcije poput izuzetno popularne “ lijene rijeke“ , velike bačve  i kids zone prostiru se na čak osam tisuća kvadratnih metara površine. U brojnim  vodenim efektima i bazenima jednako uživaju veliki i mali gosti Solarisa.

 

Šibenska katedrala sv. Jakova

jedana od najljepših i najznačajnijih arhitektonskih objekata u Hrvatskoj, a od 2000. godine na popisu je svjetske baštine UNESCO.

 

Šibenske 4 tvrđave

nezaobilazne su atrakcije s pogledom koji oduzima dah. S tvrđavom sv. Mihovila izgrađenom u  11.st.  počinje povijest Šibenika. 2014. je obnovljena,te je na njoj otvorena ljetna pozornica na kojoj se odžavaju glazbeni i scenski spektakli. Tvrđava sv. Ivana, kao i tvrđava Barone bile su jako važne za obranu grada od Turaka u kasnom srednjem vijeku. U rujnu 2014. Bile su kulisa za  snimanje scena iz 5. sezone iznimno popularne serije Game of Thrones. Tvrđava Sv. Nikole atrakcija je koja vas dočekuje na ulazu u kanal sv. Ante. Odlično je sačuvana i vrlo zanimljiva svima koji u Šibenik dolaze s mora.

Facebook Twitter Google+